Thailändsk öl

Om du är osäker på vilka ölmärken Thailand har och vilka som är bäst har du kommit till rätt plats. Historiskt sett introducerades öl i Thailand av européer men i början av 1900-talet började thailändare brygga eget. Thailand har numera flera välrenommerade ölmärken, varav de tre bästa är Singha, Leo och Chang. Dessa tre ölmärken är omåttligt populära bland lokalbefolkningen och absolut värda att prova.

Du kan naturligtvis hitta importerad öl på de flesta barer och restauranger, dock är Thailands öl speciellt gott att dricka när du njuter av thailändsk kryddig mat. I Thailand är det även vanligt att dricka öl med is på grund av den tropiska värmen.

Fortsätt läsa för att kika närmare på Thailands mest populära ölmärken!

1. Singha

Namnet Singha kommer från ordet singh som betyder lejon och ett kraftfullt odjur i hinduisk mytologi. Av denna förklaring är Singapore känt som ”Lejonstaden”. Namnet är passande med tanke på att många skulle säga att det är Thailands bästa öl med en lagom stark alkoholhalt på fem procent. Detta ölmärke är Thailands första öl och har producerats av Boon Rawd Brewery sedan 1933. Föga förvånande exporteras ölmärket till många länder och är den mest internationellt kända ölmärket utanför Thailand. Till skillnad mot andra ölmärken är Singha något dyrare och därför föredrar många turister andra budgetalternativ.

2. Chang

Chang betyder ”elefant” på thailändska och är inte lika känd i utlandet som Singha, även om det är mycket populärt i Thailand. Det här ölmärket är billigt och lämpligt för de som dricker mer än andra eller tillbringar mycket tid med vänner.

3. Leo

Samma företag som producerar Singha gör också Leo, som dock kostar mindre. I likhet med Chang är Leo också ett av Thailands mest populära alternativ bland billiga ölmärken. Leo kostar lite mer än Chang och lite mindre än Singha. En annan en likhet med Singha är att även Leo är ett namn på ett mytologiskt lejonliknande djur.