Vigslar i Thailand

I likhet med Sverige finns det två sätt att gifta sig i Thailand. Det ena sättet är att gifta sig traditionellt enligt buddhistisk religiös ceremoni och den andra genom borgerlig ceremoni. I båda former ingår en juridisk registrering av äktenskapet med pappersarbete som ska fyllas i.

Gift dig enligt thailändsk tradition

I Thailand finns det vissa saker att förvänta sig av familjerna för att upprätthålla traditionella bröllopstraditioner. Enligt dessa traditioner ska brudgummen förbereda två gåvor, den ena ska vara en gåva med guldsmycken som ges till bruden innan bröllopet och den andra är en hemgift som ges till brudens föräldrar.

Traditionellt sett brukar föräldrarna till både bruden och brudgummen träffa varandra innan bröllopet. Meningen med denna träff är att föräldrarna till brudgummen ska godkänna bruden och därefter väljer brudens föräldrar om de tillåter äktenskapet. I detta möte förhandlas även om hur mycket hemgiften kommer att bli och datumet för bröllopsceremonin. När dessa frågor har avgjorts brukar den juridiska registreringen hanteras samma dag, även om detta inte är ett krav. Nästa steg är att båda familjerna skickar inbjudningar till familjemedlemmar och vänner.

Det finns vissa seder som ingår i den thailändska bröllopstraditionen. Dessa är att brudgummen hedrar brudens förfäder genom att befria ett djur från fångenskap eller skänka pengar till templet. På tal om templet, äktenskapet och hemmet välsignas enligt tradition av munkar och sedan bjuds de på mat. När det gäller bröllopsklänningen finns det vissa skillnader i den thailändska bröllopstraditionen. Till skillnad från den västerländska vita klänningen kan den thailändska bröllopsklänningen väljas i sex olika stilar.

Varför så många svenskar gifter sig i Thailand

Många skäl finns till att så många svenskar väljer att gifta sig i Thailand. Majoriteten av befolkningen pratar engelska och det är faktiskt sällsynt att träffa en thailändsk kvinna som inte förstår någon engelska. Ett annat skäl är att thailändska kvinnor är välutbildade och har inte sällan utbildning från ett ansett universitet. Ännu ett skäl är landets kultur, matlagningskonst och fantastiska klimat som gör landet populärt bland svenskar.