Försäkringar på resan

En resa till Thailand är verkligen en upplevelse som kommer att ge dig minnen för livet. Detta är landet med sol och värme, tropiska stränder, moderna städer, magnifika tempel, utsökt mat och pulserande nattliv – allt i ett enda land. Dessutom är landets sjukvård av hög kvalitet med mycket kvalificerade läkare, så det är en bra idé att skaffa rätt försäkringar när du bokar resan.

Skaffa en reseförsäkring

Du bör skaffa en reseförsäkring innan du bokar din resa till Thailand. Glöm bara inte bort att läsa reglerna och villkoren noggrant så att du vet vad försäkringen täcker och slipper oväntade avgifter.

En rekommendation är att kontrollera att en reseförsäkring ger dig grundläggande täckning för följande saker:

  • Medicinska nödsituationer – Om du drabbas av sjukdom eller en olycka i Thailand ska din reseförsäkring täcka kostnaderna kring detta.
  • Avbokning och försening – Oförutsedda saker kan alltid hända och om din resa avbryts av någon anledning kan din reseförsäkring ersätta dig.
  • Förlust, skada och stöld av ägodelar – Om du tappar bort, skadar eller om dina ägodelar blir stulna kan du bli ersatt upp till ett visst belopp.
  • Snabbt återvändande i nödsituationer – Vid exceptionella situationer som till exempel bombhot, naturkatastrofer eller en anhörig som gått bort kan du behöva resa tillbaka snabbt. I sådana fall kan din reseförsäkring täcka kostnaderna för flygresan tillbaka till Sverige.

Boka med ett kreditkort för automatiska reseförsäkringar

Bokar du din resa till Thailand med kreditkort ingår det automatiskt en reseförsäkring. Det finns även andra fördelar med att betala resan med ett kreditkort. Du kan bland annat få bonuspoäng eller rabatter på till exempel hotell och hyrbilar. Ännu en fördel är att du inte behöver ett avbokningsskydd vid varje resa, något som alla flygbolag annars uppmanar sina kunder att köpa.

Det kan dock vara svårt att veta vilket kreditkort du ska välja. På Kreditkort.nu kan du läsa deras rekommendation om kreditkortet med bäst reseförsäkring. Så besök gärna den sidan och se om det kan vara något för dig.