Krabi

Krabi är lite av en juvel i Thailands södra region, där de fina stränderna och det nästan helt turkosa vattnet lockar besökare från hela världen. Beläget vid Andamanska havet bjuder Krabi på en unik kombination av avkoppling och äventyr i en tropisk miljö.

Stränderna

Krabis stränder är enligt många bland de vackraste i världen. Ao Nang-stranden är med sin mjuka sand och kristallklara vatten perfekt för både bad och vattensport. Härifrån avgår dessutom många longtailbåtar till de olika öarna runt om Krabi, vilket har gjort Ao Nang till en av provinsens absolut populäraste stränder.

Railay Beach erbjuder en mer avskild atmosfär och är perfekt för klättring, men är på grund av sina karaktäristiska kalkstensklippor endast tillgänglig med båt.

Aktiviteter och äventyr

Krabi erbjuder många olika typer av aktiviteter som kan passa både äventyrslystna resenärer och de som främst söker lugn och ro. De dramatiska kalkstensklipporna som omger landskapet är lite av ett paradis för klättrare och äventyrare. Men om du inte känner för att klättra kan många av klipporna även utforskas till fots eller genom båtturer som tar dig till gömda laguner och grottor.

Med sitt rika marina liv och klara vatten är Krabi även ett utmärkt resmål för dykning och snorkling. I detta undervattensparadis kan du utforska undervattensgrottor, korallrev och kolla på färgglada fiskar.

Mat och kultur

Krabi är inte bara känt för sin vackra natur, utan också för sin rika kultur. Du kan till exempel besöka tempel som Wat Tham Sua och lära dig om buddhistisk tradition och historia. Många tempel erbjuder också en fantastisk utsikt över omgivande landskap.

Utforska även med fördel det lokala köket, där du hittar rätter som Pad Thai och Tom Yum-soppa. Njut även av färska skaldjur som fångats samma dag! Krabi har ett brett utbud av restauranger och gatumatställen där du kan njuta av autentiska smaker till överkomliga priser.

Resor till öarna i Krabis skärgård

Krabi är egentligen en hel samling öar med underbara stränder, och Koh Lanta och Koh Phi Phi är nog de mest kända i Krabis skärgård. Du tar dig relativt enkelt till de olika öarna och får uppleva avskildhet och naturskönhet bortom turiststråken. Varje ö har sin egen unika charm och lockar med vita stränder och kristallklart vatten.