Phuket

Phuket är en region och ö vid Thailands västkust med en storlek på 540 kvadratkilometer, ungefär lika stor som den danska ön Bornholm. I själva verket är det landets största ö med cirka 250 000 invånare. Dess geografiska läge gör att du kommer att njuta av sommartemperaturer på mellan 21 och 34 grader Celsius. Kom ihåg att de soliga månaderna är mellan november och april, medan den regniga monsunsäsongen varar från maj till oktober.

Phukets internationella flygplats

Phuket är en historisk region som varit känd sedan 1500-talet för sina tenngruvor och starka kinesiska influenser. Numera är Phuket en omåttligt populär destination för turister och föga förvånande är turismen den främsta inkomstkällan. Varje dag besöker 35 000 turister Phuket.

Oavsett vilket humör du är på kommer du att hitta alla möjliga spännande saker här, som till exempel:

  • Nai Harn stranden
  • Nattlivet
  • Phuket Weekend Night Market
  • The Big Buddha

Fortsätt läsa för att kika närmare på dessa!

Topp 4 aktiviteter i Phuket

1. Nai Harn stranden – Denna populära strand hittar du på södra delen av ön. En fördel är att den är relativt orörd. Trots tusentals besökare varje år har den behållit mycket av sin originalitet. Med tanke på det kristallklara vattnet och den mjuka och vackra sanden är dess popularitet knappast förvånande. Här hittar du även restauranger som erbjuder traditionella thailändska rätter och souvenirbutiker.

2. Nattlivet – Vid olika stränder som Patong, Kata och Karon är nattlivet unikt. Dock är det få platser som slår nattlivet i Soi Bangla som ligger i hjärtat av Patong Beach.

3. Phuket Weekend Night Market – Bara ett stenkast från Phuket Town har du en marknad som erbjuder alla möjliga saker att köpa, allt från kläder och skor till traditionella thailändska mediciner.

4. The Big Buddha – Precis som namnet antyder kan du få se en jättelik Buddha-staty. Med sin höjd på 45 meter är den svår att missa och du kommer att märka dess eleganta och vita burmesiska marmor.